ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Bikstok Røgsystem, Clemens og Karen til SPOT 1114. Marts, 2005

Erik Barkman Petersen

Bindegale Bikstok Røgsystem er bekræftede
til SPOT 11 (Foto: Jasper Carlberg)
 
SPOT er ikke kun for langhårede rock-bands med beskidte spader. Festivalen spejler strømninger i den rytmiske musik over en bred kam, og derfor vil SPOT 11 også give god plads til Danmarks og Nordens pt. særdeles sprællevende urban-scene.

Blandt årets topnavne findes således Bikstok Røgsystem, hvis hybrid af rundtosset dancehall-reggae og absurd dansksproget hip hop-lyrik på rekordtid har placeret dem blandt Danmarks varmeste navne. Den bindegale trio spiller for udsolgte sale rundt omkring i landet for øjeblikket, og bliver uden tvivl et af SPOT 11s helt store trækplastre.

Den hårdtslående rapper Clemens vil være velkendt af de fleste danske hip hop-hoveder. Men den københavns-bosatte sønderjyde kommer til SPOT 11 med frisk energi ovenpå det markante comeback-album ”Dans Med Døden”. Også i den dansksprogede afdeling ligger Karen, der i kraft af sine selvskrevne tekster og luksuøse soul-vokal har vundet sig en fortjent plads som Danmarks ukronede r&b-dronning.

Lidt samme position har Samsaya i Norge, hvor den indisk-fødte sangerinde er en populær og prisbelønnet soul-sensation. Stilen er tyk r&b, med smækker sang, kontant rap og lækre produktioner - og live går Samsayas band for at være blandt Norges bedste. Tilbage i Danmark runder Mark Linn det urbane line-up af med en velsmurt og frem for alt velsunget funk rock. Et af Danmarks største og mest oversete sangtalenter netop nu.

Men selvfølgelig skal det ikke være fløde og chokolade det hele. Blandt de nye navne på SPOT 11-plakaten findes også både dubbet electronica fra Melk, pågående og punkede electro-hymner fra Geeza og eventyrlig singer/songwriter-pop fra Ea Philippa, der tropper op med hele ti kvinder på scenen. Alle tre dugfriske navne fra det frodige danske vækstlag.

Islandske Ske er vanskelige at kategorisere: Et legesygt syvmands-ensemble, der frygtløst blander genrer og sprog – sangteksterne tæller gloser på både japansk, engelsk og fransk - mens finske The Cleaning Women er helt udenfor kategori og et godt bud på SPOT Festivalens mest aparte koncertoplevelse. De tre finske herrer optræder konsekvent i kvindetøj og kun bevæbnet med instrumenter, de selv har bygget af tøjstativer og syltetøjsglas. Resultatet lyder af både kunstmuseum, jazz-klub og dansegulv – og som intet andet på denne klode.

Tidligere offentliggjorte SPOT 11-navne er Tina Dickow, Skambankt (N), Cloroform (N), Dungen (S), The Tiny (S), Hatesphere, Barra Head, Stuen th., The Royal Highness, Delicia Mini, Rasmus Nøhr og Djosos Krost. I alt forventes ca. 90 solister og bands at blive offentliggjort op til festivalen, der løber af stablen den 10.-11. juni i og omkring Musikhuset Aarhus, Ridehuset og VoxHall.

Billetter kan købes hos BilletNet, Musikhuset Aarhus og Aarhus Billetbureau.
Mail til ROSA