ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Rock i billeder og vand

Tekst: Søren-Peter Fiirgaard. Foto: Michael Ersted.

På vej fra en koncert til en anden – eller måske på vej hjem fra dagens sidste af slagsen – fanges blikket pludselig af noget. Og da tilsyneladende helt ædru mennesker også standser op, er der ikke tale om en hallucination, når man pludselig synes, der er liv i springvandet foran musikhuset.

Den ene musiker efter den anden dukker pludselig op i det rindende vand, og man standser uværgerligt op for at kigge efter en gang eller to ekstra. Michael Stipe fra R.E.M – eller noget der ligner – dukker pludselig op, og det samme gør Tina Dickow. Ikke i virkeligheden, altså, men inde i al vandpjaskeriet.

Man kigger fortvivlet i sit SPOT-program og konstaterer, at det altså først er i morgen at Bikstok Røgsystem spiller. Så det er altså ikke fordi der er nogen, der har proppet mere moderne tobak i musikken end tilladt. Og forklaringen er da også enkel.

Det er nemlig fotografier, taget af en af landets fremmeste musiker-fotografer, Martin Dam Kristensen, der projiceres op på det rindende vand. Har man ikke været der selv, kan det lyde lidt syret, men når man står der – sådan lige i øjeblikket – så er det fantastisk smukt og værd at dvæle ved i mere end blot et par minutter.


Martin Dam Kristensen
Mail til ROSA