ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

SPOT 11: 98 procent af programmet på plads27. April, 2005
Album-aktuelle og snart også SPOT-
aktuelle Carpark North
 
Over de sidste to måneder er nye navne til årets SPOT Festival blevet offentliggjort i en lind strøm. Men der er stadig flere godter i posen. Både store danske og nordiske profiler, men også – som altid – vitale pluk fra det frodige danske rock-vækstlag.

Plus det løse, selvfølgelig - ikke mindst et par markante showcase-scener og en række spændende indspark fra populærmusikkens periferi. I alt er 98 procent af programmet på plads – de sidste ”huller” lukkes i løbet af den kommende uge.

Blandt de store profiler findes Carpark North, en stærk dansk publikumsfavorit med udlands-ambitionerne i orden. Men pop/rock-ikonerne Jim Stärk og Morten Abel samt new-wave punkerne i Surferosa er mindst lige så markante i hjemlandet Norge, hvor de tegner sig for tusindvis af solgte album og en lang række rosende anmeldelser.

I vækstlaget finder vi både album-parate profiler in spe som f.eks. Sarah Hepburn og Spleen United, der begge barsler med debut på Copenhagen Records. Men også ressourcestærke do-it-yourself navne som Marvin’s Revolt, Cartridge, Entakt og Green Concorde står klar til at vise hvad de kan på SPOT 11 – og give de nysgerrige et indblik i dansk rocks fremtid.

Svenske Süperstar Orkestar leverer
maksimal messing-suppe
 
Når årets SPOT Festival sniger sig godt op over de hundrede koncerter, skyldes det også en række samarbejder med musik-institutioner, bookere og pladeselskaber, der i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd præsenterer både upcoming-kunstnere og nye navne med udlands-ambitionerne i orden på SPOT 11.

På verdensmusik-fronten har Forening for Verdensmusik i Danmark valgt orkestre fra fire nordiske lande, der hver især finder inspiration langt udenfor den engelsksprogede mainstream.

Svenske Süperstar Orkestar dykker ned i Balkan-landenes løsslupne danse-musik, finske Nagwetch & Wabanag udforsker canadisk shaman-folk, norske Mambo Compañeros tager livtag med Latinamerikas varme rytmer – og danske Katamanto Highlife Orchestra dyrker Afrikas toner og trommer – lige som tilfældet er med Shungu, der præsenteres i samarbejde med World Music Center.

Dansk folkemusik er også repræsenteret på SPOT 11, takket være Folkemusikkens Fællessekretariat. Afenginn står for en høj-energisk ”bastard-etno” lyd, hvor balkan-folken igen må holde for, mens Morild står for en spændende fusion af folkemusik og jazz.

Brødre-duoen Olesen-Olesen
optræder på DUP-scenen
 
De uafhængige pladeselskabers forening DUP får som på SPOT 10 deres egen scene, hvor medlemmerne kan vise varerne frem. De medvirkende dækker snart sagt alle musikalske baser, fra Nicolai Munchs moderne jazz over svenske The Mopeds’ muntre indie rock til The Psyke Projects skallesmækkende hardcore-metal. Blandt de øvrige optrædender finder vi både Olesen-Olesen, Gravy, Aron, Turbulens, Red Ink, Ghost Rocket og Green Pitch.

Endelig vil Skandinavian Booking & Management præsentere en vifte af markante danske navne med ambitioner, der rækker ud over andedammens grænser. På Skandinavian-scenen i Århus-spillestedet Train vil man bl.a. kunne se rock-mellemvægtere som danske Kitty Wu og norske Span, spændende upcoming-navne som Odessa og endda pop-piger som færingen Lena og grønlandske Julie - jo, det ér hende fra Popstars.

De offentliggjorte SPOT 11-navne er:
Morten Abel
Afenginn
The Alpine
Anderskov Accident
Antophones
Aron
Ataf
Autofant
Barra Head
Bikstok Røgsystem
The Bleeder Group
Blue Foundation
The Breakers
Ane Brun (N)
Cartridge
The Cleaning Women (SF)
Clemens
Cloroform (N)
The Defectors
Delicia Mini
Tina Dickow
Djosos Krost
Dungen (S)
Efterklang
Ehlers/Thejsen
Entakt
Fat Beat Sound System (SF)

Jacob Faurholt & Sweetie Pie Wilbur
Figura
Flutronics
Funch
Geeza
Ghost Rocket
Gramski Beat
Gravy
Green Concorde
Green Pitch
Hatesphere
Sarah Hepburn
I Got You On Tape
Ikscheltaschel
Jackman (N)
Emil Jensen (S)
Jim Stärk (N)
Julie
Karen
Katamanto Highlife Orchestra
Marie Key Band
Kira & The Kindred Spirits
Kitty Wu


Lack
Mads Langer
Lena (FO)
Richard Lindgren (S)
Mark Linn
M:U:S:T
Mambo Companeros (N)
Marvins Revolt
Melk
Mold
The Mopeds (S)
Morild
Mads Mouritz & Jacob Funch
Nicolai Munch
Camilla Munck/Moogie Johnson
Nagwetch & Wabanag (SF)
Rasmus Nøhr
Odessa
Olesen-Olesen
Eivør Pálsdóttir (FO)
Ea Philippa
The Psyke Project
Quit Your Dayjob (S)
Real Ones (N)

Red Ink
The Royal Highness
Rumpistol
Samsaya (N)
Shungu
Mikael Simpson & Sølvstorm
Sister Flo (SF)
Skambankt (N)
Ske (Isl)
Lars Skjærbæk & Boat Man Love
Peter Sommer
Span (N)
Spleen United
Stuen th.
Super Galore
Süperstar Orkestar (S)
Surferosa (N)
Susanna And The Magical Orchestra (N)
Anna Ternheim (S)
Kasper Tranberg Smalltet
Triåveræinne
The Tiny (S)
TurbulensBilletter kan købes hos BilletNet, Musikhuset Aarhus, Aarhus Billetbureau og Stereo Studio.
Mail til ROSA