ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Tina Dickow – fri som fuglen1. Juni, 2005

Henrik Friis

Tina Dickow - fremskynder album-
udgivelse.
 
Tina Dickow er blevet løst fra sin internationale kontrakt med Sony/BMG, fremskynder udgivelsen af sin nye cd til juli og vil bl.a. bruge sin koncert på SPOT Festivalen til at varme op under nye internationale kontakter.

Store selskabs-fusioner fører altid en masse tummel med sig. Også den seneste inden for pladebranchen, nemlig ægteskabet mellem SONY og BMG, som nu har fået som konsekvens at Tina Dickow er blevet løst fra den internationale kontrakt hun sidste sommer underskrev med SONY.

Det betyder, at hun selv kan skære igennem, og derfor udsender hun allerede sin nye cd ”In The Red” - produceret af Chris Potter (The Verve m.m.) – 25. juli, i stedet for slutningen af august/starten af september, som var SONY/BMG’s hensigt.

En forsmag er singlen, ”Nobodys Man”, som er denne uges ”Ugens uundgåelige” på P3, giver et hint om albummets lyd og feeling – ”mere åben og tilgængelig” end tidligere, når Tina selv skal sige det – og cd’en består af 11 sange, hvor otte er splinternye, mens to er genindspilninger fra ”Notes” og en enkelt fra ”Fuel”

- Selvfølgelig var det umiddelbart et chok at få at vide, at man ikke længere indgik i SONY/BMGs planer, men det tog kun en halv dag før jeg var kommet mig over det og så positivt på mulighederne. For tiden efter fusionen mellem SONY og BMG har været en noget mærkelig oplevelse for mig, hvor de SONY-folk, der tegnede kontrakt med mig, og som jeg efterfølgende havde kontakt med, var flyttet til andre afdelinger. Og hvor de BMG-folk jeg senere blev sat sammen med ikke kendte hverken til mig eller min musik. Jeg tror de vil satse meget mere på hitorienteret musik og Top 10 end på det jeg står for, vurderer Tina Dickow, der kan pege på at navne som Alicia Keys og Macy Gray har lidt samme skæbne (og det er da gået dem meget godt siden, ikke?).

- Men trods alt har SONY/BMG været søde ved mig. De har givet mig det lovede økonomiske forskud - trods ophøret af aftalen. Og de har givet mig den færdig-producerede cd, som vi nu kan arbejde med – både i USA og i Europa – uden at betinge sig andet end en beskeden procentsats af indtægterne ved et kommende salg, siger Tina Dickow, som fortæller at målsætningen for hende og hendes engelske manager Jonathan Morley er at få en europæisk aftale for cd’en med et selskab som er interesseret i at arbejde for musikken – og så en ditto amerikansk. En ep skal ud i efteråret og selve albummet til januar. Herhjemme udsendes albummet via A:larm

Den nye situation gør i øvrigt hendes optræden på SPOT så meget mere vigtig for Tina Dickow – bl.a. regner hun med at manager Morley får trukket et par internationale branchefolk med til hendes koncert.
Mail til ROSA