ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Tina Dickow, Skambankt og Hatesphere til SPOT 111. Marts, 2005

Henrik Friis

Tina Dickow - klar til international release
samtidig med deltagelsen på SPOT 11
 
Efter flere måneders studiearbejde i London er Tina Dickow så småt ved at have sin første udgivelse for Sony klar. Cd’en med den danske sangskriver er planlagt til international release midt i juni – og så meget mere aktuelt er det, at man noget nær samtidig kan opleve Tina Dickow på sommerens SPOT Festival, der foregår 10.-11. juni i Århus.

Gennem årene har et af SPOT Festivalens mål i det hele taget været at sætte fokus på nye musikalske navne og strømninger i den danske og nordiske musik, og at det også bliver tilfældet på SPOT 11 ligger klart med denne første stak navne fra årets festival, som nu kan offentliggøres:

Ud over Dickow gælder det norske Skambankt, der på sin egen grotesk-støjende måde genindfører den holdningsprægede rock, mens den evigt eksperimenterende trio Cloroform er et andet bevis på at den norske scene fortsat har alle antenner ude. Bl.a. er det Cloroforms Kaada (solist på SPOT 10), der for få måneder siden udgav sit duo-samarbejde med Mike Patton fra hedengangne Faith No More.

Svenskerne kan også: Kvartetten Dungen har en utvetydig retro-indgang til sin musik, og smager af psykedelisk rock, folk og pop, mens The Tiny i en helt anden melankolsk/intim boldgade byder på cello og kontrabas som noget nær eneste instrumenter til Ellekari Larssons drømmende sang.

Og endelig er der alle de danske bands: Hatesphere sørger for at metal-scenen er stærkt repræsenteret. Gruppen – der nu er tilknyttet internationale SPV - tager i april-maj på turné som support for Morbid Angel til bl.a. Holland, Tjekkiet, Frankrig, Luxemburg, England, Italien, Tyskland, Polen, Sverige og Norge.

Barra Head er også sat på plakaten - med flere europæiske turnéer i ryggen: Bl.a. har gruppen to år i træk vundet publikumsprisen som bedste liveband på spillestedet Vera i Groningen. Og så kan vi også løfte sløret for både Stuen th., The Royal Highness, Delicia Mini, Rasmus Nøhr og Djosos Krost – bl.a. med Bikstok Røgsystems DJ Pharfar – blandt de danske navne.

I alt forventes ca. 90 solister og bands at skulle spille på årets festival, der fortrinsvis kommer til at foregå i og omkring Musikhuset Aarhus, Ridehuset og VoxHall. Navnene offentliggøres løbende gennem de næste par måneder, lige som det er tilfældet med festivalens seminar- og foredrags-program med repræsentanter fra den danske og internationale musikbranche.

Billetsalget er startet 1. marts via BilletNet, Musikhuset Aarhus og Aarhus Billetbureau.
Mail til ROSA