ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Ude at snuse10. Juni, 2005

Tekst: Søren-Peter Fiirgaard. Foto: Michael Ersted

Ellen Trane Nørby, Venstres
kulturpolitiske ordfører
 
De to unge kulturpolitiske ordførere for Venstre og Socialdemokraterne har ikke megen tid til at spotte de nye talenter ud. Men lidt får de da snuset til festivalen.

”Er det kun finkultur og kunst med stort K, der skal støttes? Skal vækstlag og rytmisk talentmasse støttes på lige fod med film, teater og billedkunst?” Sådan lød to af de spørgsmål, som den kulturpolitiske ordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, og hendes socialdemokratiske kollega Mogens Jensen skulle forholde sig til på et seminar på SPOT Festivalens første dag.

Da de to nyvalgte ordførere på kulturområdet blev passet op foran Musikhuset erkendte de blankt, at det ikke lige er det rytmiske vækstlag, de kender mest til – endnu. Og det bliver heller ikke på festivalen, at de når at få fingre i førstehåndskendskabet, men begge er dog klar med en stak lovord til SPOT Festivalen, som de gæster for første gang.

Mogens Jensen nåede lige omkring Aros for at høre Jens Unmack fortælle om sin musik, inden hans festival rent musikalsk sluttede med Kira and the Kindred Spirits, inden han skulle videre.
- Jeg må indrømme, at jeg ikke har nogen særlig fornemmelse for det vækstlag, der er. Men netop derfor er det jo fantastisk, at der er en festival som SPOT, hvor vækstlaget bliver synligt, siger Mogens Jensen.

Socialdemokratiets kulturordfører,
Mogens Jensen
 
Ellen Trane Nørby når at få snuset en smule mere til festivalen. Blandt andet som sikker gæst på VoxHall, hvor Marvins Revolt, der blander indiepop og støjrock, skulle tjekkes af, inden Trane Nørby piller sit festival-armbånd af.
- Der er meget spændende musik rundt omkring på de små spillesteder, men det er svært at få tid til at følge med – specielt efter jeg er blevet valgt til folketinget, siger hun.

Mogens Jensen kommer fra Herning-kanten og Ellen Trane Nørby er fra Sønderjylland. Og har de ikke det store kendskab til de allerseneste trends i undergrunden, så har de – inden politikerjobbet tog alt for meget af tiden – været forholdsvis flinke gæster på henholdsvis Fermaten og Sønderborghus.
Og kan de ikke blive enige om alt, så bakker de to ordførere hinanden op, når talen kommer på dansk musik i TV. Mere af den slags er ønskeligt - som en slags pendant til radiosiden af DR, som de begge mener gør et formidabelt arbejde for at formidle ny, dansk musik.
Mail til ROSA