ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Muligvis aftenens mest travle musiker

Tekst: René Wiborg. Foto: Jonny Paw

Osgood på scenen med Autofant
 
Det var ikke kun medarbejderne bag SPOT, der havde travlt lørdag aften. Programmet for jazz-trommeslageren Kresten Osgood stod på tre koncerter, tre bands og tre scener på godt tre timer.
Vi var med på første del af etapen:

20:00 ”Bum bum ti - bum bum ti”. Lydprøve med trioen Autofant, som spiller et 70´er klingende miks af naive synth-klange, stemningsfuld støj og swingende jazz.
Scenen er Filuren, som hele dagen har været helliget den moderne jazz, arrangeret af den århusianske forening Sun Ship.

”Krig er for tabere. Bebop er for vindere”, proklamerer teksten på stortrommen.

Hvordan kan man overskue at spille tre koncerter med vidt forskellige bands på så kort tid?

- Jamen, det er slet ikke noget problem. Jo bedre du bliver til at spille, jo mere fokus har du. Det kan da godt være irriterende at flytte grejet rundet indimellem, men tiden står stille i musikken, når jeg er inde i den.

Autofant takker af
 
- Jeg får energi, når jeg sætter mig og spiller, lyder det fra den 28-årige trommeslager, som i øvrigt blev kåret til Årets Musiker, da Steppeulv-priserne blev uddelt tidligere på året.

Under f.eks. Copenhagen Jazz Festival er det ikke usædvanligt, at Kresten Osgood spiller 30 jobs i løbet af en uge.

- Det er en helt speciel periode i mit liv, hvor jeg spiller så sindssygt meget. Og den kommer da nok ikke til at vare evigt, mener han.

20:34 Kæresten får et knus. De vil ikke fotograferes. ”Vi skal lige i bandrummet inden showtime og snakke om sættet”, lyder beskeden til Autofant- kollegerne.

20:45 Rummet fyldes hurtigt op med hungrende fans. Kresten vinker til sine fans. Publikum brøler og han tæsker et bastant beat.

Kresten og co. i flytterod
 
21:25: Pisker en stemning op i det næstsidste nummer. Smider lidt rundt med stikkerne og trommerne.

21:35 Fyraften med Autofant. Allerede et minut senere er trommesættet pillet ned. Hjælperne og Kresten fragter trommerne til caféen i Musikhuset. Her venter bassisten Christian Munch og to hornister.

21:41-21:49 Lydprøve. Kresten tjekker noderne

21:53 Jazz-kvartetten lægger ud med nummeret ”Goodbye”.
Men det er slet ikke farvel for Kresten Osgood endnu. Om tre kvarter vandrer han de 100 meter til den udendørs Officer scene, hvor han optræder sammen med sin pilskøre fætter Søren Kjærgaard i bandet Ikscheltaschel. De synger og rapper på et selvopfundet vrøvle-sprog, lige dele hollandsk, japansk og finsk, tilsat et virvar af skæve beats og toner.

Fyraften på SPOT? Sådan cirka ved midnatstid.
Autofant

Autofant - SPOT 11, Filuren


Mail til ROSA