ROSA

SPOT

SKANDALL

MXD
NYHEDER  
ANMELDELSER  
PROGRAM  
BANDS  
FOREDRAG & DEBAT  
ÅBNINGSAFTEN  
FOTO- OG VANDKUNST  
SPOT HISTORIE  
BILLETSALG  
KONTAKT  
NYHEDSBREV
TAK TIL  
FRIVILLIGE  

Større lyd - samme Dickow10. Juni, 2005

Tekst: Hanne Krage Carlsen, foto: Manja Wachsmuth

Tina Dickow
 
Tina Dickow blev fanget i en catch 22 da hendes pladeselskab Sony fusionerede med BMG, men kom ud med skindet på næsen med en færdig plade under armen og et forskud. Nu er SPOT-veteranen tilbage.

Tina Dickow spiller den første koncert i Århus siden oktober sidste år med sange fra den nye plade på SPOT festivalen, men ifølge manager Jonathan Morley er branchen ikke det primære mål med koncerten.

- Ja det er da rart, hvis der er nogle branchefolk fra udlandet, der er interesserede, men det er det danske marked, der er hovedmålet nu, siger Jonathan Morley.

Efter koncerten, som var præget af nye numre, er både manager og kunstner godt tilfreds med indsatsen, på trods af nogle problemer med lyden på scenen.

- Det er jo altid stort at spille i Århus, lidt nostalgisk. Det er 5. gang jeg spiller til SPOT festivalen. Jeg har spillet til åbningskoncerterne, og på den akustiske scene, og det her er så min anden ”rigtige” koncert, fortæller Tina Dickow.

Hvor de gamle plader har været mere skrabede og akustiske, har den nye plade, ”In the Red” en mere ”dyr” lyd. Pladen er produceret på Sony, inden fusionen satte en stopper for Tina Dickows samarbejde med selskabet.

Dickows manager, Jonathan Morley.
 
- Det er jo et stort selskab, så skulle det også have en stor lyd. Det skulle lyde af Sony, så det har været en meget anderledes proces. Men sangskrivningen er jo den samme, og på trods af at der er et større band på, så synes jeg stadig at pladen er meget intim, siger Tina Dickow.

Og selv om Sony gav hende frie hænder, og hun stadig synes at musikken er ”meget mig” kalder hun dog lidt ironisk pladen for
”producerens projekt.”

”In the Red” er produceret af Chris Potter, som også har produceret plader for The Verve og andre store navne.

- Vi afleverede en demo, hvor sangene var præcist som vi ville have dem, og så var det producerens opgave at få den op på et højere niveau. Og det har da sat tålmodigheden på prøve at arbejde med en producer, der er så sindssyg perfektionistisk. Vi er jo ikke vant til at arbejde på den måde, siger Tina Dickow. Hendes sidste plade, ”Notes” blev indspillet på få dage.

Manager Morley ser lyst på Tina Dickows fremtidige karriere. Tina Dickow er ved at få et godt fodfæste i USA, hvor hun kommer ofte, og har fået en booking manager derovre. Desuden har hun medvirket på det engelske elektro-band Zero 7’s plade og singlen Nobody’s Man har været ugens uundgåelige på P3.

- Hun skal sælge nogle plader i Danmark og så skal det nok gå godt i udlandet også, siger Jonathan Morley.

Tina Dickow

Tina Dickow - SPOT 11, Ridehuset


Mail til ROSA